Ana içeriğe atla

Karakter Yaratma Denemesi ve Belki Çizimler

         Yaklaşmamamız gereken uçurumların kenarlarında olan parçalanmış mezar taşlarında hep aynı şeyler yazar. 'Hepimizi bizden iyi biliyor ve bilecek. Düşündüklerimizi sanki o bize düşündürtüyor. Yol bulmaya geldiysen kaybolup gideceksin, Bu yazıyı yanlışlıkla okuman dileğiyle .' Bu sözleri o mezar taşlarına uçuruma en yakın yaşayan ve herkesle görüşmeyi reddeden ,söylentilere göre lanetlenmiş ,biri yazar. Adı Iorep. Türünü, ne olduğunu pek bilmiyoruz. Belki o da benim, komutanlarınız gibi tanrılar tarafından kutsanmış yaşlı bir savaşçı ya da mezar taşlarında bahsettiği yaratığın kölesi. Belki de bahsettiği yaratık kendisi. Ne kadar unutulmuş bir sanat olsa da şekil değiştiriyor olabilir. Ne kadar şahit olmasa da bazı dedikodular şöyle düşündürtüyor genç savaşçılar.' Kanatlarını açtığında kanatlarındaki yaralardan onlarca savaş atı geçebilir, acıktığında karnının gurultusu uçurum yamacını parçalar, sadece dişlerine bakmanız bile haftalarca uykunuzu kaçırabilir ama yaşayan en bilge varlık odur, tüm soruların cevaplarını bilir ve gelecek hakkındaki sorularınıza tereddütsüz doğru cevapları verir.'. Handa aniden başlayan yine efsaneleri anlatan bir ihtiyar daha diye başlayan bir kahkaha ve bağırış seliyle komutanın sözleri kesilir ve öğrenci grubu da  kargaşaya katılır. Hanın en köşesinde cüppesine iyice sarınmış genç adamın buradan edinebileceği bilgi belli ki bu kadardı. Çıkarken hancının oğlunun cebine 2 altın koydu ve sakince kulağına cebin diye fısıldadı. Kapıdan çıktıktan sonra yağmur damlalarının arasında kaybolması çok uzun sürmedi.

        Şimdi bu kısa( yarım sayfalık belki) yazıda  4 sahne falan gerçekleşti. Ve bir kaç önemli karakter (hikaye akışına etkili) meydana geldi.

        Sahneler

1. sahne komutanın acemilere handa efsane anlatması. 

2. sahne Iorep ile ilgili belirsiz bir sahne veya sahneler. Seçenekler şöyle 

a- Iorep in dönüşüm aşamasında bir sahnesi (eğer dönüşüyorsa)   

b- Efendisi kabul ettiği ejderha ile konuşurken   

c- Mezar taşlarına yazı yazarken 

3. sahne handa çıkan küçük çaplı karışıklık (komutana gelen yaşlı ithafı, dökülen biralar, itişen iri yarı askerler

4.sahne köşeye oturmuş yabancının konuşma bitince handan ayrılması

        Karakterler

Iorep kesin kirli sakallı ve geniş çeneli bir arkadaş kendisi. Gözleri iyice çökmüş durumda, hafif göbeği var ama kolları kaslı baya ( e adam taş taşıyor ). Postürü bozuk, kamburu ve skolyozu var.

Askeri Grup hepsinin sol kolunda damgalı demir büyük bileklik var. Öğretmen Komutanları dışında kimsede zırh yok, sivil kıyafetler ile handa oturuyorlar .Kemerlerinde hançer var (kılıçlarını yanlarına almamışlar) Komutanın zırhı apolet kısmı hariç gri renkte. Apoletleri kurumuş kan renginde.

Hancının Oğlu han soğuk bir yöredeyse deri giyiniyordur büyük olasılıkla ama sanmıyorum. Kısa kollu gömleğe benzer ince bir kazak ve şalvar giyiyor. Saçları kısa ve nizami kesimli, kendisi kalıplı bir yoldaşımız.

Handaki Cüppeli Yabancı askerlerden kalınlık olarak daha düşük ama boy olarak askeri grubun uzunları ile aynı boylarda. Belli ki daha esnek birisi. Siyah cüppesinden biraz büyü biliyor diyebiliriz ama sadece yağmur var diye de giymiş olabilir. Cüppesinin iç tarafı beyaz(iç tarafı koyun yünü büyük ( bu cüppeyi gece yatak olarak da kullanıyor olabilir( demek ki bir seyyah (zaten bir şeyler aradığı belli)))) dış tarafı ise mat siyah.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlerlemeli Hikaye Örneği 1 (devam edilmeyecek)

 Öncelikle neden devam edilmeyecek onu söyleyeyim. Çünkü daha önce böyle bir şey denememiştim ve sanırım hikayenin başlangıcı biraz yanlış yerden oldu ayrıca şuan harita çizimi ve evrenini geri kalan unsurları ile ilgileniyorum. İlerlemeli hikaye yazmayı düşünüyorum ama bu olmayacak. İyi okumalar efenim zaten kısa bir hikaye. (bilgisayarda ki word dosyasından oynama yapmadan atıyorum umarım sorun çıkmaz) Bu arada bu hikaye sana tanıdık geldi mi Karakter Yaratma Denemesi 1   (1) Oste Krallığının merkezinde bir handasın. Hanın en köşesinde oturup bilgi toplamaya çalışıyorsun ve sonunda beklediğin bilgi dolu sohbet başlıyor.’’Yaklaşmamamız gereken uçurumların kenarlarında olan parçalanmış mezar taşlarında hep aynı şeyler yazar. 'Hepimizi bizden iyi biliyor ve bilecek. Düşündüklerimizi sanki o bize düşündürtüyor. Yol bulmaya geldiysen kaybolup gideceksin, Bu yazıyı yanlışlıkla okuman dileğiyle .' Bu sözleri o mezar taşlarına uçuruma en yakın yaşayan ve herkesle görüşmeyi reddeden

Sadece

                    İçinden geçen duyguları kontrol edemediğinde ve sonuçlar büyümeye başladığında içinde saklı bir gücün olduğunu anlarsın, Iorep ile tanışma hikayem de böyle başladı. İkimizde anavatanlarından, köylerinden savaşa sürülmüş gençlerdik. Iorep iyi ki uzun bir süre kendini kontrol etmiş. Etrafımızda durumu bize benzeyen, bizi anlayan kimse olmadığından Iorep ile yakınlaşıp iyi birer dost olmamız çok zaman sürmemişti. Oste krallığında orduya katıldığımız ilk günler kaynaşma ve küçük eğitimler ile geçmişti. Bu eğitimler biter bitmez Iorep ile krallığının arka sokaklarına atılıp güneş kaybolana, hanlardan sesler yükselene kadar Oste'yi tadardık. Oste'nin eski zamanki mimarisi, yerel yiyecekleri ve zenginliği şu anki Oste'yi değil kıtayı bile gölgede bırakırdı. Oste'nin zenginliği savaştan ve yağmadan geliyordu. Oste saflarında savaşmak benim için çok büyük bir onurdu. Iorep için bu durum tam tersiydi, savaş alanına çıktığımızda insanları esir almak yüce amacım

Bura ne?

Kanka işte porfolyö falan. Mesela kitap yazarsam (sanmam) tolarts adı altında çıkar. Visual scripting beni çok sarıyo mesela bi oyunum çıkarsa(çıkmaz) toldev adı altında çıkar ama hepsi burada olur.